Directeur Stichting Life With Joy

Stephanie-Joy Eerhart


Stephanie-Joy Eerhart werd als tiener uit huis geplaatst en ging van instelling naar instelling. Zij raakte verslaafd en op haar achttiende dakloos. In haar wanhopige zoektocht naar warmte en liefde kwam zij rond haar negentiende tot geloof.

Stephanie-Joy Eerhart

In een opvangcentrum voor ex-verslaafden en ex-prostituees zette zij haar eerste stappen richting herstel. Ze ontving van een pastor een gebed waarin werd gezegd dat zij ooit een eigen opvang zou hebben.

In de jaren hierna ontworstelde zij zich uit het harde leven van de straat. Ze schreef de bestseller Pappie’s kleine meid slaapt op straat, kreeg een eigen woning en deed een vooropleiding om toegelaten te kunnen worden voor de Hbo-opleiding Maatschappelijk werk en dienstverlening. Een stage bij het Leger des Heils, met de doelgroep waar ze ooit toebehoorde, veranderde in een vast contract en ook privé lachte het geluk haar toe; ze werd verliefd op Trudie en trouwde in 2017. In deze periode schreef ze het vervolg op de eerste autobiografie; Littekens van de straat. In 2022 verscheen de bundeling van beide boeken met exclusieve foto’s: Pappies kleine meid slaapt niet meer op straat.

Hulp aan haar medemens is een rode draad in haar leven geweest. Van het verzamelen van kinderkleertjes voor een zwangere dakloze tot het maken van verse smoothies voor haar hulpverleners. Een eigen huis betekende eindelijk ruimte om kerstpakketten voor minima te maken; ieder jaar werd de actie groter en ontvingen meer gezinnen een luxe kerstpakket. Wildvreemden op social media stortten duizenden euro’s om dit mogelijk te maken en droegen zo bij aan een lang gekoesterde droom; het starten van een eigen stichting.

Stephanie-Joy is werkzaam bij het Leger des Heils in de rol van leidinggevende en projectleider en studeerde in augustus 2023 af in de bachelor opleiding Management in de Zorg. Zij en Trudie reizen graag naar verre bestemmingen en kunnen erg genieten van de kleinkinderen van Trudie. Wandelen en koken zijn favoriete bezigheden als de wereld even niet hoeft te worden gered.

Filmpje van youtube, Held in eigen verhaal, podcast serie van Iris Enthoven te vinden op de pagina in de media.


Partner

Trudie de Koe


Trudie is ook werkzaam bij het Leger des Heils en krijgt van dichtbij, zowel in werk als kerk, mee hoe groot de nood soms is, ook al zijn er veel voorzieningen.

‘We kijken trouw het programma Steenrijk Straatarm. Soms zien we een gezin voorbij komen uit onze eigen omgeving. Het is moeilijk om te zien dat er gezinnen zijn die moeten rondkomen van de voedselbank. Niet alleen het zien van de armoede is moeilijk, ook die van het ontbreken van potentie. Zo zijn er genoeg mensen die (nog) niet geloven in de eigen kracht, in de eigen mogelijkheden om het leven beter te maken. We hopen met de stichting bij te dragen aan het hervinden van deze kracht.

Trudie geniet van haar kinderen en kleinkinderen en past naast haar drukke baan graag op. ‘Het laat je weer even stilstaan bij wat echt belangrijk is in het leven, zeker in een wereld zoals deze vandaag de dag is.’ Samen met Stephanie reist ze graag en ook hier is de armoede soms schreinend. ‘Wie weet of de stichting ooit in staat is ook daar bij te dragen aan de eigen kracht van mensen, maar voor nu willen we ons eerst richten op Nederland. Daar hebben mensen het ook ontzettend zwaar. Meer dan we ooit zullen beseffen.’